Geschiedenis museum
Werking museum Hoe kun je ons helpen? Home Tijdsbalk
Het begin van het museum. De verwoede verzamelaar, Philippe Van Iersel, ligt aan de basis van het B.B.A.T.museum. Philippe een fervent B.B.A.T.-lid kan het nooit nalaten rommelmarkten af te schuimen en van de gelegenheid gebruik te maken om interessante voorwerpen aangaande aquarium- en terrariumkunde te ruilen of te kopen. Van een privé- naar het B.B.A.T.-museum De Belgische Bond heeft tot doel wetenswaardigheden omtrent aquarium-, terrarium- en vijverkunde te verspreiden, ook een museum past bij dit doel.. Philppe zijn verzameling breidt uit en de is tijd rijp om een aquariummuseum op te starten. Het museum zal bestaat uit voorwerpen van Philippe en voorwerpen van de B.B.A.T. en haar verenigingen. Zowel geschiedenis komt aan bod als voorwerpen uit het verleden zijn er te zien.
Philippe Van Iersel, stichter en conservator museum
Voorwerpen in het museum - een aantal exclusieve en waardevolle aquaria,   zoals een koperen exemplaar uit de jaren twintig   van de vorige eeuw met een metalen bodem,   in die tijd werden aquaria verwarmd met gas-   brandertje onder het aquarium - een aquarium met frame in metselwerk - een verchroomd aquarium met gebogen voorruit - een collectie gasbrandertjes: enkele voor in -,   en enkele voor onder het aquarium - luchtpompen die werken bij middel van de   waterdruk op de waterleiding - koperen, en bakelieten luchtpompen - tijdschriften, brochures en boeken - een tijdsbalk: ”Nationale maandbladen”   periode 1930 tot het jaar 2000 - koekedozen enz.
Museum steeds op afspraak te bezichtigen op dinsdagavond tussen 19.30 en 22 uur Waar vind je ons? Links en Media Geschiedenis museum